blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG spacejunker
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Spacejunker



Prvý prach na Donovaloch
pridal Spacejunker 29.11. 2005 o 22:08

Sobota mala byť magická. Predpovede hlásili sneh, mráz, ale to, čo sa dialo už od rána, presiahlo aj naše bujné fantazírovanie. Skoré vstávanie nebol problém, predsa, ide sa na kopec snowboardovať. Cesta autobusom do Nitry prebehla tiež bez problémov, aj keď sa už začali objavovať obavy, že cesta na Donovaly nebude tak rýchla, ako sme pôvodne plánovali.

Balenie vecí u Čírka prebehlo v najmenšom poriadku, horšie to bolo s miestom v aute, pretože pick-up zoberie iba dvoch pasažierov a jeho partnerka sa rozhodla ísť tiež. Obetoval som sa. Nasadol do studenej skrine, uložil sa na kartónoch a zabalil dekou (Čo človek nepretrpí, ak sa má ísť boardovať, nad tým niekedy zostáva rozum stáť.) Počasie skutočne prialo, sneh husto padal, kamióny okupovali krajnice a cesta sa príjemne naťahovala. Po takmer 4,5 hodinách sme zaparkovali na Donovaloch a trielili do bufetu posťažovať si nad pohárom čaju s rumom. Svah bol takmer prázdny, lanovka fungovala, ski passy boli vo vačkoch, nič nás nedržalo. Horšie sa už nič nemôže stať.

Svah nebol zratrackovaný, pretože celú noc a ešte aj celú sobotu snežilo (Na naše prekvapenie behali ratracky aj počas dňa.). Snehová pokrývka bola mäkkučká ako perinka a v hlbokom snehu sa človek pri nízkych rýchlostiach ocital zaborený po pás. Chcelo to zopár jázd, kým si človek zvykol na prvý poriadny prašan. Radosť jazdiť! Na prvý deň v tohtoročnej sezóne sme sa stihli prekvapivo veľa krát otočiť, len keby správcovia vyklápali sedlá na lanovke, aby sa na nich neusádzal sneh. Nemuseli sme mať mokré zadky.

Cesta naspäť prebehla relatívne rýchlo, väčšinu som prespal, ale ešte som stihol zaregistrovať hodiny na rovnej ceste, kedy nás šmyk rovno viedol do protismeru. Našťastie boli cesty prázdne.

Je viac než isté, že túto sobotu jazdíme opäť na Donovaloch, celosezónne skipassy treba využiť. K článočku prikladám iba jedinú fotku (aj to fotenú na mobile), pretože na nejaké pózovanie nebolo času, išlo predsa o otvorenie sezóny a my sme chceli jazdiť.



Prístupov 1762
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Rolling Stones - A Bigger Band Tour
[ 3.8.2007] (príspevkov 0)
Pohoda 2007
[ 25.7.2007] (príspevkov 2)
Farby Rumunska
[ 25.7.2007] (príspevkov 0)
Placebo na Hodokvase
[ 25.7.2007] (príspevkov 2)
Sector Event 07
[ 29.6.2007] (príspevkov 4)
Hintertux - apríl 07
[ 27.6.2007] (príspevkov 3)
Chopok Juh 02/07
[ 12.5.2007] (príspevkov 0)
Zahájenie zimnej sezóny 06/07
[ 12.5.2007] (príspevkov 0)
Nesmrteľný tieň herného biznisu
[ 12.5.2007] (príspevkov 6)
Rozdiel medzi legálnou a pirátskou verzi...
[ 12.5.2007] (príspevkov 17)